Historisch Genootschap Waddinxveen

Agenda

Sculptuur behorende bij de cultuurprijs 2016

Foto: Annelies Weijermars

  • Dinsdag 27 februari 2018: lezing in De Unie: Stads- en dorpsbeschrijver Lieve van Ollefen (1749-1816) en zijn beschrijving van Waddinxveen (1801). Meer informatie?
  • Dinsdag 17 april 2018 Algemene Ledenvergadering in De Unie, gevolgd door lezing door Hans Oosters, Dijkgraaf van het Hoogheemraadschap Schieland. 
  • Op de zaterdagen 21 april, 26 mei, 16 juni en 7 juli 2018 organiseert het Historisch Genootschap wandelingen  langs zijn vertelbanken aan de Zuidkade, Nesse, Oranjelaan, Passage, het Warnaarplantsoen en de spoorwegovergang aan de Kerkweg-West. Het vertrekpunt is de vertelbank aan de Zuidkade, naast de Hefbrug, tegenover Argentijns restaurant El Caballero.
   De rondleidingen beginnen telkens om 10.30 uur en zullen geleid worden door een deskundige gids, die uitleg geeft bij de foto’s, hopelijk aangevuld door verhalen van de deelnemers.
   Aanmelden voor deelname vooraf bij het secretariaat van het HGW bij voorkeur per  e-mail  of anders telefonisch: 06-42 91 55 69 bij de secretaris. Inschrijving staat open voor alle dorpsgenoten en per rondleiding is er plaats voor maximaal vijftien personen. De deelname is gratis.

                                                                                                               Cultuurhistorie van de Parel aan de Gouwe