Historisch Genootschap Waddinxveen

30 jaar Historisch Genootschap Waddinxveen

De voorstellingen voor 13 april zijn uitverkocht. Het bestuur onderzoekt de mogelijkheden extra voorstellingen te organiseren.

Het Historisch Genootschap Waddinxveen bestaat in 2023 dertig jaar. Daarom organiseert het een bijzondere filmvoorstelling in De Kroon. Er worden historische films van Waddinxveen vertoond zoals een tochtje over de Gouwe en een blik in fabrieken van voor de oorlog. Daarnaast kunt u oude foto’s en andere beelden bewonderen.

De films zijn zgn. stomme films, dus zonder geluid. Daarom zal Stephan graf von Bothmer de films op traditionele wijze van pianobegeleiding voorzien.

Op 13 april 2023 zijn er twee voorstellingen: om 14.30 uur en om 20.00 uur in Cultuurhuys de Kroon aan het Gouweplein.  Kaarten  à vijf euro  kunt u binnenkort bestellen op de website: www.cultuurhuysdekroon.nl.

Carsten-Stephan Graf von Bothmer (1971) is een Duitse componist en pianist. Zijn specialiteit is muziek voor stomme films, waarvoor hij ook de serie Silent Film Concerts oprichtte in een Berlijnse bioscoop. Verder is de pianist/componist Von Bothmer regelmatig te zien op filmfestivals.


Cultuurhistorie van de Parel aan de Gouwe