Historisch Genootschap Waddinxveen

75 jaar bevrijding

oorlogsmonument

Oorlogsmonument bij het station

Oproep 75 jaar bevrijding

In 2020 is het 75 jaar geleden dat Nederland werd bevrijd. Het ligt in de bedoeling ook in Waddinxveen dit jubileum uitgebreid te vieren.

Naar aanleiding hiervan vroeg de redactie van Het Dorp Waddinxveen zich af hoe Waddinxveners de afgelopen 74 jaar aandacht hebben besteed aan Bevrijdingsdag. Om daarachter te komen richten we ons tot u, Waddinxvener. Misschien wilt u uw herinnering(en) aan de bevrijdingsdagen, die uiteraard veel indruk maakten, aan het papier toevertrouwen en aan de redactie opsturen of vertellen. Mogelijk kent u dorpsgenoten die in die periode bijzondere ervaringen hebben gehad.

Bij voldoende reacties willen we daaraan in het juninummer aandacht besteden.Of het nu gaat om een indrukwekkende viering, de eerste ontmoeting met een geliefde of een andere belangrijke gebeurtenis in het persoonlijke of zakelijke leven gekoppeld aan 5 mei, is natuurlijk niet van belang; alles kan.

Enkele praktische zaken:
– U kunt uw verhaal sturen naar: redactie@hgwaddinxveen.nl.

– Geeft u als dat mogelijk is aan wanneer en waar uw verhaal speelt.

– Beschikt u over foto’s? We ontvangen die er graag bij mét gegevens als jaartal, of periode, omschrijving van wat er op de foto’s te zien is e.d.

– Uiterste inleverdatum: 11 mei 2020.

Heeft u nog vragen, dan kunt u die stellen aan Piet Smit, hoofdredacteur Het Dorp Waddinxveen,redactie@hgwaddinxveen.nl.


Cultuurhistorie van de Parel aan de Gouwe