Historisch Genootschap Waddinxveen

Filmpjes

Het Historisch Genootschap Waddinxveen verzamelt allerlei zaken die met het verleden van ons dorp te maken hebben. Daartoe behoren natuurlijk ook beeld en geluid. Ons Genootschap beschikt over een externe Beeldbank. Op die site zijn meer dan achtduizend foto’s van het oude Waddinxveen te bvewonderen. Klik hier, als u die foto’s wilt bekijken. Daarnaast zijn er nog wat filmpjes beschikbaar. Die kunt u hieronder bewonderen.

In een speciaal voor de tentoonstelling ‘Waddinxveense verhalen over oorlog en bevrijding‘ gemaakte film vertelt de dochter van B. Vermeulen over haar vaders verzetsdaden op het station van Waddinxveen. D. Smit vertelt hoe hij de oorlog heeft meegemaakt. Ook komt collaboratie aan de orde, zonder namen; geen schop na maar als een onderdeel van de gezamenlijke geschiedenis.

 

 

 

 

 

 

 • Nu volgen twee filmpjes van Waddinxveense ambachtslieden. Het eerste gaat over de klokkenfabriek van Janmaat aan de Zuidkade. Groter beeld? Klik in het beeld, rechts onderaan in het vierkantje.

 

 

 

 

 • En dan nu een videootje van meubelbeeldhouwer Gerard de Wit. Groter beeld? Klik in het beeld, rechts onderaan in het vierkantje.

 

 

 

 

 

 • Van de werkzaamheden van Gerard de Wit en van zijn producten is ook nog een heel aantal foto’s gemaakt. U kunt de foto’s vergroten door erop te klikken.
 • Op Facebook zijn talloze foto’s van het oude Waddinxveen te zien. Naar facebook.
 • Omstreeks het jaar 1967 viel Huize Beukenhof door slopershand.   Naar verluidt was de sloop – weliswaar een aantal jaar later – de aanleiding voor de oprichting van ons Genootschap. Dan is die sloop toch nog niet voor niets geweest. De prachtige woning stond op de plaats van het huidige parkeerterrein aan de Kerkweg-Oost. Hou uw zakdoek bij de hand!

 

 

 

 

  • Nu wat vrolijkers. De Amsterdamse musicus Klaas Bakker concerteerde in september 2012 in Waddinxveen. Op 26 september van dat jaar maakte hij een serie foto’s van onze gemeente. Het Historisch Genootschap Waddinxveen is dhr. Bakker erkentelijk voor het belangeloos beschikbaar stellen van deze foto’s. U kunt ze vergroten, door op de afzonderlijke foto’s te klikken.
 • Hier een filmpje uit 1952. Uw webmaster was toen allang geboren, en u?

   

   

   

   

  • Heeft ú nog leuke foto’s of filmpjes? Stuur ze op, per e-mail!


Cultuurhistorie van de Parel aan de Gouwe