Voorzijde
Linksboven
Uiterst rechts staat de woning van dokter J.F. Paul, later van M.D. Bremmer van de gelijknamige houtwarenfabriek aan de Noordkade. Op deze plek bouwde de toenmalige ABN een nieuw kantoor, nu is dat De Pater Makelaardij. Het gebouw ernaast was van 1931 tot 1972 de Coöperatieve Boerenleenbank.
In het volgende gebouw met de puntgevel begon A. Boonstoppel een tankstation en erachter een garagebedrijf. Ernaast was de banketbakkerij van Bouw Booy, voortgezet door Dik de Vlaam.
In het witte pand aan de andere kant van de straat woonde Nic. Bontebal. Met het R.V.S.-reclamebord aan de gevel gaf hij zijn professie overduidelijk weer maar bij de dorpsgenoten was hij vooral bekend als coryfee en animator van gymnastiekvereniging T.O.O.S.
Rechtsboven
De Kerkwegsloot liep van waar nu de huidige Heuvelhof is tot aan de Oranjelaan. Het laatste stuk was niet bevaarbaar vanwege de vaste bruggen. Net bij het pand van dokter P. van der Linde boog de sloot om in de ringvaart die om de Puttepolder loopt om daarna naar de Noordkade af te buigen en vervolgens via de Alpherwetering aansluiting te hebben met het Sluisje en de Gouwe. Op de hoek Kerkweg–Oranjelaan stond een statig huis, gebouwd door F. A. van der Torren. Later werd het praktijkwoning van dokter Helleman. A.P. Rehorst kocht het pand om op die plek een appartementencomplex te bouwen. Dat is er nog altijd niet van gekomen.
Dan zien we als eerste op de foto de villa Sonnevanck, gebouwd in 1922, jarenlang bewoond door dierenarts J. Slager en door de familie Beuker keurig gerestaureerd.
Het volgende witte huis is in 1911 gebouwd als pastorie van de N.H. kerk.
Linksonder
Naast de voormalige pastorie zien we links het vierkante witte huis van D. Verheul, de oprichter van Verheul Carosseriefabriek. Na de Tweede Wereldoorlog doopte Verheul zijn huis Vrij Holland. Later heeft de N.M.B.-bank het pand gebruikt maar toen de sloot ernaast gedempt werd verzakte het pand ernstig en is het gesloopt.
Rechtsonder
Het statige pand Beukenhof werd in 1866 door burgemeester G.W.C. van Dort Kroon gebouwd. Nadien heeft zijn zoon G. van Dort Kroon, ook burgemeester (van 1910-1920) er gewoond. Daarna trokken twee zusters van Van Dort Kroon erin. En toen? Het verhaal wordt eentonig: in 1969 onder de slopershamer gevallen.