Historisch Genootschap Waddinxveen

P. van der Linde

Stoppen met werken Het in hem gestelde vertrouwen bleek wel bij zijn afscheidsreceptie in 2004, die toen van 13.30 tot 19.30 uur duurde. Zo’n 2000 dankbare patiënten kwamen afscheid nemen en hij kende ze allen van naam! In 2016 stopte hij als huisarts met waarnemen en met zijn andere activiteiten, net als zijn vader op zijn 70e jaar, omdat hij zijn hartklachten verholpen moesten worden (dotteren en stent plaatsen). Zijn vrije tijd besteedt hij nu aan koken, motorrijden, de honden en de tuin waar ook zijn vrouw veel plezier in heeft. Daarbij organiseert hij graag van alles voor iedereen.

 

Peter van der Linde genoot van zijn vak èn van de mensen, die allen verschillen; hij stond altijd klaar voor zijn patiënten zonder onderscheid des persoons en heeft gedaan wat hij hen beloofde. Hij hield van zijn veelzijdige werk en verbond er zijn ziel en zaligheid aan: het vak paste hem als een jas.

 

Voormalig huisarts Peter van der Linde, zoon van dokter Piet van der Linde, vlak voor de sloop in 2013 van zijn ouderlijk huis, de voormalige doktersvilla aan de Kerkweg-Oost in Waddinxveen. Archieffoto. © Pim Mul

Gesloopte doktersvilla in Waddinxveen vervangen door vijftien woningen

Zeven jaar na de omstreden sloop van de witte doktersvilla in het dorpshart van Waddinxveen zet de gemeente het licht op groen voor de bouw van vijftien woningen op die locatie.

Bert Woudenberg 07-09-20, 13:21 Laatste update: 07-09-20, 15:04

De voormalige villa van huisarts Piet van der Linde uit de jaren twintig van de vorige eeuw werd in het najaar van 2013 onder veel protest van de bevolking gesloopt. De populaire dokter had er tussen 1951 en 1970 zijn praktijk en bleef er tot aan zijn dood in 1991 wonen.

 


Cultuurhistorie van de Parel aan de Gouwe