Historisch Genootschap Waddinxveen

Nieuws

1. OpHefbier, sinds enige tijd verkrijgbaar in Waddinxveen.

25 mei 2024 nam onze voorzitter, Henk de Bas, het eerste karton van het nieuwe Ophefbier in ontvangst, uit handen van  Didier Jorissen van de Lionsclub Waddinxveen. Dit bier wordt jaarlijks gebrouwen en verkocht door de club, waarbij een deel van de opbrengst wordt gebruikt voor goede doelen van de Lions Club.

Tot uitreiking aan het HGW was besloten, omdat in samenwerking met de fotoredacteur van het HGW, Dick-Jan Thuis, de verpakking is opgesierd met historische foto’s van Waddinxveen.

2. Deze foto is afkomstig van de zolder van de voormalige Prins/Koning Willem-Alexanderschool aan de Oranjelaan, voorheen Willem van Oranjeschool. Mogelijk staat hier een van de christelijke bestuurders van de onderwijsinstelling afgebeeld.

Weet u wie dit is? Laat het ons weten!

 


3. Bij uitgeverij Waterlands museum De Speeltoren is onlangs een boek verschenen onder de titel Boerenhofstede Wateringen. In het boek wordt aandacht besteed aan o.a. de eerste zuivelfabriek in Nederland, die anno 1871 in Waddinxveen werd opgericht door Jacobus van der Bregggen. Voor geïnteresseerden: klik hier.


Cultuurhistorie van de Parel aan de Gouwe